Nåtidens land: | Norge |
Tollsted: | Son |
Retning: | Inn |
Handel: | Innenriks |
År: | 1756 |
Spesifisering: | |
Kilder: | Arkivverket |
Notat: |
Last ned som regneark.
Sortering: Standardisert · Opprinnelig
Handelssted | Transkribert sum* | Kalkulert sum** | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Nr. | Vare | Enhet | Mengde | Verdi | Mengde | Verdi | Mengde | Verdi | Notat | |||
1 | Anis | pund | Norge | 10 | ||||||||
10 | ||||||||||||
2 | Baj | alen | Norge | 103 | ||||||||
103 | ||||||||||||
3 | Bendler | bunter | Norge | 2 | ||||||||
2 | ||||||||||||
4 | Blausel | pund | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
5 | Blår | pund | Danmark | 752 | ||||||||
1 - 15 - 0 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
0 - 12 - 0 | ||||||||||||
6 | Bokhvetegryn | tønner | Danmark | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
7 | Brennevin, fransk | anker | Norge | 5 | ||||||||
5 | ||||||||||||
8 | Brennevin, fransk | oksehoder | Norge | 10 | ||||||||
10 | ||||||||||||
9 | Brennevin, fransk | viertels | Danmark | 82 | ||||||||
82 | ||||||||||||
10 | Brennevin av korn | anker | Danmark | 5 | ||||||||
2 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
3 | ||||||||||||
11 | Brennevin av korn | potter | Danmark | 50 | ||||||||
50 | ||||||||||||
12 | Bygg | tønner | Danmark | 340 | ||||||||
340 | ||||||||||||
13 | Bånd, florett | stykk | Norge | 3 | ||||||||
3 | ||||||||||||
14 | Epler | tønner | Danmark | 5 | ||||||||
4 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
1 | ||||||||||||
15 | Epler, tørre | pund | Danmark | 39 | ||||||||
0 - 2 - 7 | ||||||||||||
16 | Erter | tønner | Danmark | 102 | ||||||||
102 | ||||||||||||
17 | Flesk, røkt | pund | Danmark | 11276 | ||||||||
35 - 4 - 12 | ||||||||||||
18 | Flesk, saltet | pund | Danmark | 704 | ||||||||
2 - 4 - 0 | ||||||||||||
19 | Fløyel | alen | Norge | 11 1/2 | ||||||||
11 1/2 | ||||||||||||
20 | Gryn | tønner | Danmark | 34 3/8 | ||||||||
33 6/8 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
5/8 | ||||||||||||
21 | Harpiks | pund | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
22 | Hester: vallaker | stykk | Danmark | 40 | ||||||||
40 | ||||||||||||
23 | Humle | pund | Danmark | 560 | ||||||||
1 - 15 - 0 | ||||||||||||
24 | Hvete | tønner | Danmark | 149 | ||||||||
149 | ||||||||||||
25 | Hvetemel | tønner | Norge | 2 | ||||||||
2 | ||||||||||||
26 | Hvitting, tørre | pund | Norge | 18 | ||||||||
0 - 1 - 2 | ||||||||||||
27 | Ingefær | pund | Norge | 5 1/2 | ||||||||
5 1/2 | ||||||||||||
28 | Kalemank | stykk | Norge | 4 | ||||||||
4 | ||||||||||||
29 | Kamelot | alen | Norge | 24 | ||||||||
24 | ||||||||||||
30 | Kamelot | stykk | Norge | 3 | ||||||||
3 | ||||||||||||
31 | Kammer | alen | Norge | 60 | ||||||||
60 | ||||||||||||
32 | Kammer | dusin | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
33 | Kanel | pund | Norge | 1/4 | ||||||||
1/4 | ||||||||||||
34 | Kattun, trykt | alen | Norge | 87 | ||||||||
87 | ||||||||||||
35 | Kirsey | alen | Norge | 26 | ||||||||
26 | ||||||||||||
36 | Kjøtt, røkt | pund | Danmark | 526 | ||||||||
1 - 4 - 14 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
0 - 8 - 0 | ||||||||||||
37 | Kjøtt, saltet | tønner | Norge | 3 | ||||||||
3 | ||||||||||||
38 | Klede | alen | Norge | 60 | ||||||||
60 | ||||||||||||
39 | Knapper, messing, metall og tinn | dusin | Norge | 4 | ||||||||
4 | ||||||||||||
40 | Knapper, messing, metall og tinn | gross | Norge | 2 | ||||||||
2 | ||||||||||||
41 | Kniver | dusin | Norge | 8 | ||||||||
8 | ||||||||||||
42 | Korinter | pund | Norge | 10 | ||||||||
10 | ||||||||||||
43 | Laks, saltet | tønner | Norge | 3 | ||||||||
3 | ||||||||||||
44 | Lerret, bielefeld | stykk | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
45 | Lerret, sleslerret | skokk | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
46 | Lerret, vanlig | dusin | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
47 | Lin | pund | Norge | 24 | ||||||||
0 - 1 1/2 - 0 | ||||||||||||
48 | Luer av ull | dusin | Norge | 3 | ||||||||
3 | ||||||||||||
49 | Lys, talglys | pund | Norge | 430 | ||||||||
1 - 6 - 14 | ||||||||||||
50 | Makrell, salt | tønner | Norge | 15 1/4 | ||||||||
15 1/4 | ||||||||||||
51 | Malt | tønner | Danmark | 2061 | ||||||||
2061 | ||||||||||||
52 | Mjød | tønner | Danmark | 7 | ||||||||
6 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
1 | ||||||||||||
53 | Muskatt | pund | Norge | 1/4 | ||||||||
1/4 | ||||||||||||
54 | Nakker | tønner | Norge | 5 | ||||||||
5 | ||||||||||||
55 | Ost | pund | Danmark | 5396 | ||||||||
15 - 17 - 4 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
1 - 0 - 0 | ||||||||||||
56 | Pepper | pund | Norge | 5 | ||||||||
5 | ||||||||||||
57 | Piper, tobakkspiper | gross | Norge | 21 | ||||||||
21 | ||||||||||||
58 | Prosentvarer | Danmark | 1226 | |||||||||
1200 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
26 | ||||||||||||
59 | Pundlær | huder | Norge | 1/2 | ||||||||
1/2 | ||||||||||||
60 | Risengryn | pund | Danmark | 10 | ||||||||
10 | ||||||||||||
61 | Rokker | pund | Danmark | 72 | ||||||||
0 - 4 - 8 | ||||||||||||
62 | Rug | tønner | Danmark | 970 | ||||||||
970 | ||||||||||||
63 | Salt, fransk | tønner | Norge | 35 1/4 | ||||||||
35 1/4 | ||||||||||||
64 | Salt, spansk | tønner | Norge | 25 1/4 | ||||||||
25 1/4 | ||||||||||||
65 | Sild, saltet | tønner | Norge | 110 1/2 | ||||||||
110 1/2 | ||||||||||||
66 | Smør | pund | Danmark | 612 | ||||||||
1 - 16 1/4 - 0 | ||||||||||||
Norge | ||||||||||||
0 - 2 - 0 | ||||||||||||
67 | Smør | tønner | Danmark | 27 | ||||||||
27 | ||||||||||||
68 | Spenner | dusin | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
69 | Spisskummen | tønner | Norge | 110 1/2 | ||||||||
110 1/2 | ||||||||||||
70 | Steintøy | skokk | Danmark | 2 | ||||||||
2 | ||||||||||||
71 | Stivelse, hvit | pund | Norge | 10 | ||||||||
10 | ||||||||||||
72 | Stuter, levende | stykk | Danmark | 50 | ||||||||
50 | ||||||||||||
73 | Såpe, grønnsåpe | tønner | Danmark | 10 | ||||||||
10 | ||||||||||||
74 | Såpe, hvit | pund | Norge | 11 | ||||||||
11 | ||||||||||||
75 | Talg | pund | Norge | 304 | ||||||||
0 - 19 - 0 | ||||||||||||
76 | Te | pund | Danmark | 596 | ||||||||
596 | ||||||||||||
77 | Tobakk, spunnet | pund | Norge | 6600 | ||||||||
6600 | ||||||||||||
78 | Torsk, salt | tønner | Norge | 16 | ||||||||
16 | ||||||||||||
79 | Tran | tønner | Norge | 2 | ||||||||
2 | ||||||||||||
80 | Tvebakker | kvartinger | Danmark | 5 | ||||||||
5 | ||||||||||||
81 | Tørrfisk | pund | Danmark | 360 | ||||||||
1 - 2 - 8 | ||||||||||||
82 | Vin, fransk | anker | Norge | 3 1/2 | ||||||||
3 1/2 | ||||||||||||
83 | Vin, fransk | oksehoder | Norge | 11 | ||||||||
11 | ||||||||||||
84 | Vin, fransk | viertels | Norge | 20 | ||||||||
20 | ||||||||||||
85 | Vin, vanlig portugisisk | anker | Norge | 1 | ||||||||
1 | ||||||||||||
86 | Ål, saltet | tønner | Danmark | 3/4 | ||||||||
3/4 |
Verdi i daler og skilling.
* Transkribert sum er tallene notert i kilden.
** Kalkulert sum er en beregning gjort i nåtiden hvor blanke felt er tolket som null.