| Sted: | Sand |
| År: | 1755 |
| Type: | Priskurant |
| Valuta: | Riksdaler courant (1625 – 1813) |
| Kilder: | Digitalarkivet |
| Notat: |
Last ned som regneark.
| Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | 07-05 – 07-05 | 10-04 – 10-31 N | V.g. | Notat | |||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||
| 1 | Malt, dansk | tønner | 1 | 1 | 24 | 1 | 32 | 1 | 16 | 1 | 16 | 1 | 17 | |||
| 2 | Rug | tønner | 1 | 2 | 2 | 16 | 2 | 15 | ||||||||
| 3 | Ost | skippund | 1 | |||||||||||||
| 4 | Bord | hundreder | 1 | |||||||||||||
| 5 | Bokhvetegryn | tønner | 1 | 3 | 48 | 4 | 3 | 48 | 4 | |||||||
| 6 | Flesk | skippund | 1 | |||||||||||||
| 7 | Smør | tønner | 1 | |||||||||||||
| 8 | Erter | tønner | 1 | 2 | 2 | |||||||||||
| 9 | Bygg | tønner | 1 | 1 | 16 | 1 | 24 | 1 | 20 | 1 | 20 | |||||
| 10 | Bord, gran | hundreder | 1 | |||||||||||||
| 11 | Gryn, havre | tønner | 1 | 3 | 3 | 48 | 3 | 3 | 48 | |||||||
| 12 | Havre | tønner | 1 | |||||||||||||
| 13 | Hvete | tønner | 1 | |||||||||||||
| 14 | Erter | tønner | 1 | |||||||||||||
| 15 | Gryn, bygg | tønner | 1 | |||||||||||||
| 16 | Flesk, røkt | skippund | 1 | 14 | 15 | 15 | 16 | 14 | 93 | 15 | 93 | |||||
| 17 | Flesk, grønnsaltet | skippund | 1 | 13 | 14 | 13 | 14 | |||||||||
| 18 | Smør | ottinger | 1 | 2 | 48 | 3 | 2 | 48 | 3 | |||||||
| 19 | Smør | fjerdinger | 1 | 5 | 5 | |||||||||||
Priser er gitt i daler og skilling.
N – Hold musepekeren over for å lese notatet til kolonnen.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.