| Sted: | Mandal |
| År: | 1765 |
| Type: | Priskurant |
| Valuta: | Riksdaler courant (1625 – 1813) |
| Kilder: | Digitalarkivet |
| Notat: |
Last ned som regneark.
| Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Mars | Mai | Desember | V.g. | Notat | ||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||||
| 1 | Hvete | tønner | 1 | 4 | 48 | 4 | 72 | 4 | 60 | |||||||||||
| 2 | Rug | tønner | 1 | 3 | 24 | 3 | 3 | 24 | 4 | 3 | 40 | 3 | 48 | |||||||
| 3 | Bygg | tønner | 1 | 2 | 48 | 3 | 3 | 3 | 48 | 3 | 3 | 16 | ||||||||
| 4 | Malt | tønner | 1 | 3 | 3 | 3 | 48 | 3 | 16 | |||||||||||
| 5 | Havre | tønner | 1 | 2 | 2 | 24 | 2 | 12 | ||||||||||||
| 6 | Gryn, bygg | tønner | 1 | 5 | 48 | 5 | 48 | |||||||||||||
| 7 | Gryn, havre | tønner | 1 | 4 | 48 | 4 | 48 | 4 | 48 | |||||||||||
| 8 | Erter | tønner | 1 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||||||
| 9 | Deler, furu | hundreder | 1 | 2 | 48 | 6 | 2 | 48 | 6 | 2 | 48 | 6 | 2 | 48 | 6 | |||||
| 10 | Smør | tønner | 1 | 30 | 27 | 30 | 29 | |||||||||||||
| 11 | Kjøtt, saltet | tønner | 1 | 7 | 7 | 7 | 7 | |||||||||||||
| 12 | Torsk | tønner | 1 | |||||||||||||||||
| 13 | Torsk, saltet | tønner | 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||||||||||
| 14 | Makrell, saltet | tønner | 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | |||||||||||||
| 15 | Sild, saltet | tønner | 1 | 5 | 5 | 5 | 48 | 5 | 16 | |||||||||||
| 16 | Laks, saltet | tønner | 1 | 15 | 15 | |||||||||||||||
| 17 | Laks, røkt | bismerpund | 1 | 1 | 64 | 1 | 64 | |||||||||||||
| 18 | Ost | bismerpund | 1 | 1 | 24 | 1 | 32 | 1 | 1 | 19 | ||||||||||
| 19 | Jern | skippund | 1 | 16 | 16 | 16 | 16 | |||||||||||||
| 20 | Flesk, røkt | skippund | 1 | 26 | 26 | 26 | 26 | |||||||||||||
| 21 | Gryn, bokhvete | tønner | 1 | |||||||||||||||||
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.