Sted: | Bergen |
År: | 1814 |
Type: | Priskurant |
Valuta: | Riksbankdaler (1813 – 1816) |
Kilder: | Norges Bank |
Notat: | Data gitt av Jan Tore Klovland. For forskningen se Norges Banks Working Paper 2013.23: http://www.norges-bank.no/en/Published/Papers/Working-Papers/2013/WP-201323/ |
Last ned som regneark.
Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Januar | Februar | Mars | April | Mai | Juni | Juli | August | September | Oktober | November | Desember | V.g. | Notat | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||||||||||||||||||||||
1 | BARLEY [BYGG] - Barley (Konow) - A2_7 | tønner | 1 | 53 | 25 23/25 | 53 | 25 23/25 | 53 | 25 23/25 | 38 | 25 23/25 | 38 | 25 23/25 | 47 | 26 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | BARLEY [BYGG] - Danish Heavy - A2_1 | tønner | 1 | 36 | 64 8/25 | 30 | 43 | 31 17/25 | 58 | 31 17/25 | 50 | 46 | 64 8/25 | 25 | 20 | 20 | 36 | 64 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
3 | BARLEY [BYGG] - Danish Light - A2_3 | tønner | 1 | 33 | 31 17/25 | 28 | 31 17/25 | 38 | 31 17/25 | 41 | 64 8/25 | 21 | 72 | 15 | 15 | 27 | 52 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
4 | BARLEY [BYGG] - Danish Medium - A2_2 | tønner | 1 | 16 | 64 8/25 | 16 | 64 8/25 | 16 | 64 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
5 | FISH OIL [TRAN] - Bright Nordlandskurant blank - M1_4 | tønner | 1 | 90 | 110 | 100 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
6 | FISH OIL [TRAN] - Brown Nordlandskurant brun - M1_2 | tønner | 1 | 75 | 100 | 87 | 48 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
7 | MALT [MALT] - Malt Danish Jutland - G2_3 | tønner | 1 | 33 | 31 17/25 | 23 | 31 17/25 | 40 | 50 | 16 | 64 8/25 | 32 | 58 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
8 | MALT [MALT] - Malt Rostock - G2_1 | tønner | 1 | 20 | 23 | 64 8/25 | 21 | 83 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
9 | OATS [HAVRE] - Oats Danish - H3_1 | tønner | 1 | 25 | 24 | 64 8/25 | 33 | 31 17/25 | 13 | 31 17/25 | 13 | 31 17/25 | 11 | 64 8/25 | 13 | 64 8/25 | 19 | 25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10 | PEAS [ERTER] - Peas Danish - F2_1 | tønner | 1 | 41 | 64 8/25 | 41 | 64 8/25 | 36 | 46 | 64 8/25 | 25 | 28 | 64 8/25 | 26 | 80 16/25 | 28 | 64 8/25 | 34 | 41 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
11 | ROE [ROGN] - Roe - D7_4 | tønner | 1 | 40 | 40 | 40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
12 | RYE [RUG] - Danish (before 1803 Zealand) - A1_3 | tønner | 1 | 37 | 48 | 40 | 60 | 58 | 56 | 28 | 31 17/25 | 26 | 64 8/25 | 43 | 79 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
13 | RYE [RUG] - Danzig & Königsberg - A1_1 | tønner | 1 | 33 | 31 17/25 | 29 | 16 8/25 | 30 | 30 | 82 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
14 | RYE [RUG] - Flemish - A1_8 | tønner | 1 | 38 | 31 17/25 | 38 | 31 17/25 | 45 | 63 | 31 17/25 | 46 | 31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
15 | SPLIT, SALTED AND DRIED COD [KLIPPFISK] - Klippfisk unspecified - D1_4 | våger | 1 | 6 | 64 8/25 | 6 | 64 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16 | STOCKFISH:POLLOCK [TØRRFISK: SEI] - Middelsei (middling) - D4_6 | våger | 1 | 4 | 5 | 4 | 48 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
17 | STOCKFISH:POLLOCK [TØRRFISK: SEI] - Småsei (small) - D4_7 | våger | 1 | 3 | 3 | 48 | 3 | 24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
18 | STOCKFISH:POLLOCK [TØRRFISK: SEI] - Storsei (large) - D4_5 | våger | 1 | 5 | 6 | 5 | 48 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
19 | STOCKFISH:RAW CUT [TØRRFISK: ROTSKJÆR] - Lenger - D3_20 | våger | 1 | 6 | 48 | 8 | 7 | 24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
20 | STOCKFISH:RAW CUT [TØRRFISK: ROTSKJÆR] - Rotskjær - D3_19 | våger | 1 | 6 | 48 | 7 | 48 | 7 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
21 | STOCKFISH:ROUNDFISH [TØRRFISK:RUNDFISK] - Runde bromser Nordlandskurant - D2_19 | våger | 1 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
22 | STOCKFISH:ROUNDFISH [TØRRFISK:RUNDFISK] - Rundfisk Nordlandskurant - D2_11 | våger | 1 | 6 | 48 | 8 | 7 | 24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
23 | STOCKFISH:ROUNDFISH [TØRRFISK:RUNDFISK] - Titling Nordlandskurant - D2_17 | våger | 1 | 6 | 6 | 6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
24 | WHEAT [HVETE] - Danish - A3_1 | tønner | 1 | 50 | 40 | 45 | 8 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
25 | WHEAT [HVETE] - Danzig & Königsberg - A3_2 | tønner | 1 | 50 | 50 |
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.