Sted: | Fredrikshald |
År: | 1829 |
Type: | Priskurant |
Valuta: | Speciedaler (1816 – 1874) |
Kilder: | Norges Bank |
Notat: | Data gitt av Jan Tore Klovland. For forskningen se Norges Banks Working Paper 2013.23: http://www.norges-bank.no/en/Published/Papers/Working-Papers/2013/WP-201323/ |
Last ned som regneark.
Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Januar | Februar | Mars | April | Juni | August | September | Desember | V.g. | Notat | |||||||||||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||||||||||||||
1 | BACON [FLESK] - Bacon fresh - B4_5 | skippund | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 6 | 60 | 6 | 6 | 5 | 60 | |||||||||||||||||||||||||||
2 | BACON [FLESK] - Bacon smoked - B4_4 | skippund | 1 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 8 | 90 | 8 | 90 | 9 | 77 | ||||||||||||||||||||||||||
3 | BUTTER [SMOR] - Butter - C1_6 | skippund | 1 | 32 | 32 | 32 | 36 | 28 | 28 | 28 | 30 | 101 | ||||||||||||||||||||||||||||
4 | FLAX [LIN] - Flax Baltic lin - L6_8 | skippund | 1 | 40 | 40 | 35 | 40 | 45 | 40 | 40 | 40 | 39 | 118 | |||||||||||||||||||||||||||
5 | HEMP [HAMP] - Hemp unspecified - L5_9 | skippund | 1 | 35 | 35 | 30 | 35 | 40 | 35 | 35 | 40 | 35 | 74 | |||||||||||||||||||||||||||
6 | IRON [JERN] - Iron bars - N1_6 | skippund | 1 | 12 | 12 | 12 | 12 | 13 | 12 | 13 | 13 | 12 | 45 | |||||||||||||||||||||||||||
7 | TALLOW [TALG] - Tallow - M3_4 | skippund | 1 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | 50 | 55 | 40 | 46 | 29 | |||||||||||||||||||||||||||
8 | TAR [TJÆRE] - Tar Norwegian or Swedish - M4_3 | tønner | 1 | 4 | 3 | 60 | 3 | 72 | 4 | 3 | 72 | 4 | 3 | 48 | 4 | 3 | 92 |
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.