| Sted: | Stavanger |
| År: | 1830 |
| Type: | Priskurant |
| Valuta: | Speciedaler (1816 – 1874) |
| Kilder: | Norges Bank |
| Notat: | Data gitt av Jan Tore Klovland. For forskningen se Norges Banks Working Paper 2013.23: http://www.norges-bank.no/en/Published/Papers/Working-Papers/2013/WP-201323/ |
Last ned som regneark.
| Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Mai | August | Oktober | V.g. | Notat | ||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||||
| 1 | COFFEE [KAFFE] - Coffee unspecified average - E4_2 | pund | 1 | 24 | 21 6/25 | 21 12/25 | 22 | |||||||||||||
| 2 | CRYSTALLIZED AND LUMP SUGAR [RAFFINADE] - Candy sugar kandis - E2_6 | pund | 1 | 24 12/25 | 24 | |||||||||||||||
| 3 | CRYSTALLIZED AND LUMP SUGAR [RAFFINADE] - Icing sugar melis - E2_7 | pund | 1 | 24 24/25 | 23 1/25 | 24 24/25 | 24 | |||||||||||||
| 4 | CRYSTALLIZED AND LUMP SUGAR [RAFFINADE] - Lump sugar raffinade - E2_5 | pund | 1 | 27 12/25 | 27 12/25 | 27 | 27 | |||||||||||||
| 5 | IRON [JERN] - Iron bars - N1_5 | skippund | 1 | 13 | 13 | 13 | 13 | |||||||||||||
| 6 | RICE [RIS] - Rice Carolina - E8_4 | pund | 1 | 9 24/25 | 9 24/25 | 9 24/25 | 10 | |||||||||||||
| 7 | SUGAR [SUKKER] - Sugar yellow Havana - E1_6 | pund | 1 | 16 11/25 | 16 4/5 | 16 11/25 | 17 | |||||||||||||
| 8 | SYRUP [SIRUP] - Syrup average price - E3_2 | pund | 1 | 7 4/5 | 7 11/25 | 8 | ||||||||||||||
| 9 | TEA [TE] - Congou tea - E5_2 | pund | 1 | 72 | 72 | |||||||||||||||
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.