Sted: | Stavanger |
År: | 1854 |
Type: | Priskurant |
Valuta: | Speciedaler (1816 – 1874) |
Kilder: | Norges Bank |
Notat: | Data gitt av Jan Tore Klovland. For forskningen se Norges Banks Working Paper 2013.23: http://www.norges-bank.no/en/Published/Papers/Working-Papers/2013/WP-201323/ |
Last ned som regneark.
Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Juni | Oktober | V.g. | Notat | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||
1 | BUTTER [SMOR] - Farm butter (Hardanger) bondesmør - C1_12 | kg | 1 | 39 24/25 | 42 24/25 | 41 | ||||||||||
2 | CHEESE [OST] - Sour milk cheese gammelost - C2_11 | kg | 1 | 15 24/25 | 16 | |||||||||||
3 | COTTON GOODS [BOMULLSVARER] - Plain cloth stoff (verken) - L2_1 | alen | 1 | 21 | 20 1/25 | 21 | ||||||||||
4 | EGGS [EGG] - Eggs - C3_4 | snes | 1 | 15 24/25 | 16 | |||||||||||
5 | LINEN GOODS [LINVARER] - Canvas (linen) linlerret - L7_10 | alen | 1 | 15 | 17 1/25 | 16 | ||||||||||
6 | LINEN GOODS [LINVARER] - Hessian strie - L7_11 | alen | 1 | 10 11/25 | 12 12/25 | 11 | ||||||||||
7 | OAT MEAL [HAVREMEL] - Oatmeal - H4_3 | spann | 1 | 38 1/25 | 36 | 37 | ||||||||||
8 | TALLOW [TALG] - Tallow - M3_10 | mark | 1 | 9 24/25 | 10 | |||||||||||
9 | WOOL [ULL] - Wool average of price range - L3_2 | mark | 1 | 14 13/25 | 15 24/25 | 15 | ||||||||||
10 | WOOLLEN GOODS [ULLVARER] - Frieze grey vadmel grå - L4_4 | alen | 1 | 30 | 30 | 30 | ||||||||||
11 | WOOLLEN GOODS [ULLVARER] - Frieze white vadmel hvit - L4_3 | alen | 1 | 21 24/25 | 23 1/25 | 23 |
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.