Brukerveiledning · Opphavsrett · Nedlasting · English

Prisliste

Sted: Stavanger
År: 1873
Type: Priskurant
Valuta: Speciedaler (1816 – 1874)
Kilder: Norges Bank
Notat: Data gitt av Jan Tore Klovland. For forskningen se Norges Banks Working Paper 2013.23: http://www.norges-bank.no/en/Published/Papers/Working-Papers/2013/WP-201323/

Oppføringene

Last ned som regneark.

Nr. Handelsvare Enhet Mengde Mars Juni August September Oktober November Desember V.g. Notat
Fra Til Fra Til Fra Til Fra Til Fra Til Fra Til Fra Til Fra Til
1 BARLEY [BYGG] - Danish - A2_34 kg 100 4 12 3/5 4 50 13/25 4 25 1/5 4 63 3/25 4 63 3/25 4 63 3/25 4 46
2 BUTTER [SMOR] - Farm butter (Hardanger) bondesmør - C1_12 kg 1 48 51 24/25 50
3 CHEESE [OST] - Sour milk cheese gammelost - C2_11 kg 1 20 1/25 20
4 COTTON GOODS [BOMULLSVARER] - Plain cloth stoff (verken) - L2_1 alen 1 14 1/25 21 18
5 LINEN GOODS [LINVARER] - Canvas (linen) linlerret - L7_10 alen 1 14 1/25 14
6 LINEN GOODS [LINVARER] - Hessian strie - L7_11 alen 1 12 24/25 13
7 PEAS [ERTER] - Peas Danish - F2_5 tønner 1 4 72 4 48 4 48 4 96 4 96 4 96 4 96 4 79
8 RYE [RUG] - Black Sea - A1_30 tønner 1 3 72 3 96 3 84 4 18 4 42 4 60 4 60 4 10
9 RYE [RUG] - Prussian - A1_29 tønner 1 4 36 4 42 4 24 5 5 24 5 36 5 48 4 98
10 RYE [RUG] - Riga & Libau - A1_31 tønner 1 3 60 3 84 3 84 4 4 24 4 24 4 36 3 113
11 RYE [RUG] - St Petersburg - A1_32 tønner 1 3 96 4 48 4 60 4 60 4 36
12 SALT [SALT] - St Ubes - P1_21 tønner 1 81 102 102 105 1 18 1 18 1 112
13 SALT [SALT] - Trapani - P1_22 tønner 1 87 102 105 108 1 24 1 24 115
14 SWEDISH TURNIP [KÅLRABI] - Swedish turnip - F6_2 skjepper 1 20 1/25 20
15 TALLOW [TALG] - Tallow - M3_10 mark 1 6 18/25 7
16 WOOL [ULL] - Wool average of price range - L3_2 mark 1 14 7/25 17 1/25 16
17 WOOLLEN GOODS [ULLVARER] - Frieze grey vadmel grå - L4_4 alen 1 39 36 24/25 38
18 WOOLLEN GOODS [ULLVARER] - Frieze white vadmel hvit - L4_3 alen 1 27 29 13/25 28

Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.