| Sted: | Trondheim | 
| År: | 1851 | 
| Type: | Priskurant | 
| Valuta: | Speciedaler (1816 – 1874) | 
| Kilder: | Norges Bank | 
| Notat: | Data gitt av Jan Tore Klovland. For forskningen se Norges Banks Working Paper 2013.23: http://www.norges-bank.no/en/Published/Papers/Working-Papers/2013/WP-201323/ | 
Last ned som regneark.
| Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Februar | Mai | Juli | September | November | V.g. | Notat | ||||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||||||||
| 1 | BACON [FLESK] - Bacon - B4_9 | kg | 1 | 17 4/25 | 17 | |||||||||||||||||||||||
| 2 | BEEF [STORFEKJØTT] - Beef (oxen), average quality - B1_17 | kg | 1 | 8 4/25 | 9 | 9 24/25 | 8 4/25 | 6 | 8 | |||||||||||||||||||
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.