Sted: | Fritzøe |
År: | 1752 |
Type: | Provianttakst |
Valuta: | Riksdaler courant (1625 – 1813) |
Kilder: | Digitalarkivet |
Notat: |
Last ned som regneark.
Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Januar | Mai | August | November | Desember | V.g. | Notat | ||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||||||||
1 | Rug, jydsk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
2 | Rug, Sjællandsk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
3 | Rug | tønner | 1 | 2 | 32 | 2 | 16 | 1 | 88 | 1 | 88 | 2 | 2 | 6 | ||||||||||||||
4 | Bygg | tønner | 1 | 2 | 1 | 72 | 1 | 56 | 1 | 64 | 2 | 1 | 77 | |||||||||||||||
5 | Malt | tønner | 1 | 2 | 1 | 72 | 1 | 56 | 1 | 64 | 2 | 1 | 77 | |||||||||||||||
6 | Havre | tønner | 1 | 1 | 8 | 1 | 24 | 1 | 24 | 1 | 24 | 1 | 24 | 1 | 21 | |||||||||||||
7 | Erter | tønner | 1 | 2 | 64 | 2 | 64 | 2 | 48 | 2 | 48 | 2 | 48 | 2 | 54 | |||||||||||||
8 | Smør | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
9 | Flesk, røkt | bismerpund | 1 | 84 | 72 | 72 | 72 | 72 | 74 | |||||||||||||||||||
10 | Kjøtt, røkt | bismerpund | 1 | gammelt og indtørret | ||||||||||||||||||||||||
11 | Salt, spansk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
12 | Salt, fransk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
13 | Sild, kjøpmanns | tønner | 1 | 5 | 48 | 5 | 48 | 5 | 4 | 48 | 4 | 48 | 5 | |||||||||||||||
14 | Sild, Christiania | tønner | 1 | 3 | 72 | 3 | 48 | 3 | 48 | 3 | 48 | 3 | 48 | 3 | 53 | |||||||||||||
15 | Torsk, tørr | bismerpund | 1 | 44 | 44 | 40 | 40 | 40 | 42 | |||||||||||||||||||
16 | Sei | bismerpund | 1 | |||||||||||||||||||||||||
17 | Ost | bismerpund | 1 | |||||||||||||||||||||||||
18 | Humle | skålpund | 1 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | |||||||||||||||||||
19 | Tobakk | skålpund | 1 | 16 | 16 | 16 | 16 | 16 | ||||||||||||||||||||
20 | Hansker, gamle | par | 1 | |||||||||||||||||||||||||
21 | Støvler | par | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
22 | Torsk | bismerpund | 1 | |||||||||||||||||||||||||
23 | Sei, tørr | bismerpund | 1 | 24 | 24 | 24 | ||||||||||||||||||||||
24 | Bokhvetegryn | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
25 | Kjøtt, vesterlands | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
26 | Byggryn | skjepper | 1 | |||||||||||||||||||||||||
27 | Havre, hvit | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
28 | Havre, sort | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
29 | Havre, gammel | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
30 | Sild, gammel og bedervet | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
31 | Kjøtt, røkt | skålpund | 1 | |||||||||||||||||||||||||
32 | Sild, Christiania, bedervet | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
33 | Smør, sommer- | tønner | 1 | 22 | 22 | 21 | 24 | 24 | 22 | 57 | ||||||||||||||||||
34 | Smør, vinter | tønner | 1 | 18 | 18 | 18 | ||||||||||||||||||||||
35 | Makrell | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
36 | Brisling, Christiania | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
37 | Flesk, grønnsaltet | tønner | 1 | 72 | 72 | 72 | ||||||||||||||||||||||
38 | Salt, spansk, hvitt | tønner | 1 | 3 | 32 | 3 | 32 | 3 | 32 | 3 | 32 | 3 | 32 | |||||||||||||||
39 | Salt, spansk, grått | tønner | 1 | 2 | 32 | 2 | 32 | |||||||||||||||||||||
40 | Salt, fransk, grått | tønner | 1 | 1 | 64 | 1 | 64 | 1 | 64 | 2 | 1 | 72 | ||||||||||||||||
41 | Sild, kjøpmanns og Christiania, bedervet | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||||||
42 | Ost, ku- | bismerpund | 1 | 72 | 60 | 60 | 60 | 63 | ||||||||||||||||||||
43 | Ost, fåre- | bismerpund | 1 | 72 | 72 | 72 | 72 | |||||||||||||||||||||
44 | Gryn, hollandsk | skjepper | 1 | 64 | 64 | |||||||||||||||||||||||
45 | Hvete, raalandsk | tønner | 1 | 2 | 80 | 2 | 80 | 2 | 80 | |||||||||||||||||||
46 | Byggryn, hollandsk | skjepper | 1 | 64 | 64 | |||||||||||||||||||||||
47 | Bokhvetegryn | skjepper | 1 | 48 | 48 |
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.