Sted: | Fritzøe |
År: | 1753 |
Type: | Provianttakst |
Valuta: | Riksdaler courant (1625 – 1813) |
Kilder: | Digitalarkivet |
Notat: |
Last ned som regneark.
Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Januar | Mai | Juli | November | V.g. | Notat | |||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||||||
1 | Rug | tønner | 1 | 2 | 1 | 88 | 1 | 88 | 2 | 1 | 92 | |||||||||||||
2 | Malt | tønner | 1 | 2 | 1 | 72 | 1 | 60 | 1 | 72 | 1 | 75 | ||||||||||||
3 | Bygg | tønner | 1 | 2 | 1 | 72 | 1 | 60 | 1 | 72 | 1 | 75 | ||||||||||||
4 | Havre | tønner | 1 | 1 | 24 | 1 | 48 | 1 | 16 | 1 | 16 | 1 | 26 | |||||||||||
5 | Erter | tønner | 1 | 2 | 48 | 2 | 64 | 2 | 64 | 2 | 64 | 2 | 60 | |||||||||||
6 | Smør, sommer- | tønner | 1 | 24 | 24 | 24 | 24 | 24 | ||||||||||||||||
7 | Salt, spansk, hvitt | tønner | 1 | 3 | 32 | 3 | 32 | 3 | 32 | 3 | 32 | 3 | 32 | |||||||||||
8 | Salt, fransk, grått | tønner | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||
9 | Sild, kjøpmanns | tønner | 1 | 4 | 48 | 4 | 48 | 5 | 5 | 4 | 72 | |||||||||||||
10 | Sild, Christiania | tønner | 1 | 3 | 48 | 3 | 48 | 3 | 48 | 3 | 24 | 3 | 42 | |||||||||||
11 | Flesk, røkt | bismerpund | 1 | 72 | 72 | 72 | 72 | 72 | ||||||||||||||||
12 | Torsk, tørr | bismerpund | 1 | 40 | 40 | 40 | 40 | 40 | ||||||||||||||||
13 | Humle | skålpund | 1 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | ||||||||||||||||
14 | Ost, ku- | bismerpund | 1 | 60 | 60 | 60 | 60 | 60 | ||||||||||||||||
15 | Ost, fåre- | bismerpund | 1 | 72 | 72 | 72 | 72 | 72 | ||||||||||||||||
16 | Byggryn, holstensk | skjepper | 1 | 64 | 64 | 64 | 64 | 64 | ||||||||||||||||
17 | Hvete, raalandsk | tønner | 1 | 2 | 80 | 2 | 80 | 2 | 80 | 2 | 80 | 2 | 80 | |||||||||||
18 | Tobakk | skålpund | 1 | 16 | 16 | 16 | 16 | 16 | ||||||||||||||||
19 | Bokhvetegryn | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
20 | Rug, jydsk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
21 | Rug, Sjællandsk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
22 | Smør | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
23 | Kjøtt, røkt | bismerpund | 1 | gammelt og indtørret | ||||||||||||||||||||
24 | Salt, spansk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
25 | Salt, fransk | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
26 | Sei | bismerpund | 1 | |||||||||||||||||||||
27 | Ost | bismerpund | 1 | |||||||||||||||||||||
28 | Hansker, gamle | par | 1 | |||||||||||||||||||||
29 | Støvler | par | 1 | |||||||||||||||||||||
30 | Torsk | bismerpund | 1 | |||||||||||||||||||||
31 | Sei, tørr | bismerpund | 1 | |||||||||||||||||||||
32 | Kjøtt, vesterlands | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
33 | Byggryn | skjepper | 1 | |||||||||||||||||||||
34 | Havre, hvit | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
35 | Havre, sort | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
36 | Havre, gammel | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
37 | Sild, gammel og bedervet | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
38 | Kjøtt, røkt | skålpund | 1 | |||||||||||||||||||||
39 | Sild, Christiania, bedervet | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
40 | Smør, vinter | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
41 | Makrell | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
42 | Brisling, Christiania | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
43 | Flesk, grønnsaltet | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
44 | Salt, spansk, grått | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
45 | Sild, kjøpmanns og Christiania, bedervet | tønner | 1 | |||||||||||||||||||||
46 | Gryn, hollandsk | skjepper | 1 | |||||||||||||||||||||
47 | Bokhvetegryn | skjepper | 1 | 48 | 48 | 48 | 48 | 48 |
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.