| Sted: | Fritzøe |
| År: | 1758 |
| Type: | Provianttakst |
| Valuta: | Riksdaler courant (1625 – 1813) |
| Kilder: | Digitalarkivet |
| Notat: |
Last ned som regneark.
| Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Januar | Notat | |||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Fra | Til | |||||||
| 1 | Rug | tønner | 1 | 4 | ||||
| 2 | Malt | tønner | 1 | 3 | ||||
| 3 | Bygg | tønner | 1 | 3 | ||||
| 4 | Havre | tønner | 1 | 2 | ||||
| 5 | Erter | tønner | 1 | 3 | 32 | |||
| 6 | Smør, sommer- | tønner | 1 | 26 | ||||
| 7 | Salt, spansk, hvitt | tønner | 1 | 3 | 64 | |||
| 8 | Salt, fransk, grått | tønner | 1 | 2 | ||||
| 9 | Sild, kjøpmanns | tønner | 1 | 5 | ||||
| 10 | Sild, Christiania | tønner | 1 | 3 | 48 | |||
| 11 | Flesk, røkt | bismerpund | 1 | 84 | ||||
| 12 | Torsk, tørr | bismerpund | 1 | 40 | ||||
| 13 | Humle | skålpund | 1 | 20 | ||||
| 14 | Ost, ku- | bismerpund | 1 | 60 | ||||
| 15 | Ost, fåre- | bismerpund | 1 | 72 | ||||
| 16 | Byggryn, holstensk | skjepper | 1 | 1 | ||||
| 17 | Hvete, lollandsk | tønner | 1 | |||||
| 18 | Tobakk | skålpund | 1 | |||||
| 19 | Bokhvetegryn | tønner | 1 | |||||
| 20 | Rug, jydsk | tønner | 1 | |||||
| 21 | Rug, Sjællandsk | tønner | 1 | |||||
| 22 | Smør | tønner | 1 | |||||
| 23 | Kjøtt, røkt | bismerpund | 1 | gammelt og indtørret | ||||
| 24 | Salt, spansk | tønner | 1 | |||||
| 25 | Salt, fransk | tønner | 1 | |||||
| 26 | Sei | bismerpund | 1 | |||||
| 27 | Ost | bismerpund | 1 | |||||
| 28 | Hansker, gamle | par | 1 | |||||
| 29 | Støvler | par | 1 | |||||
| 30 | Torsk | bismerpund | 1 | |||||
| 31 | Sei, tørr | bismerpund | 1 | |||||
| 32 | Kjøtt, vesterlands | tønner | 1 | |||||
| 33 | Byggryn | skjepper | 1 | |||||
| 34 | Havre, hvit | tønner | 1 | |||||
| 35 | Havre, sort | tønner | 1 | |||||
| 36 | Havre, gammel | tønner | 1 | |||||
| 37 | Sild, gammel og bedervet | tønner | 1 | |||||
| 38 | Kjøtt, røkt | skålpund | 1 | |||||
| 39 | Sild, Christiania, bedervet | tønner | 1 | |||||
| 40 | Smør, vinter | tønner | 1 | |||||
| 41 | Makrell | tønner | 1 | |||||
| 42 | Brisling, Christiania | tønner | 1 | |||||
| 43 | Flesk, grønnsaltet | tønner | 1 | |||||
| 44 | Salt, spansk, grått | tønner | 1 | |||||
| 45 | Sild, kjøpmanns og Christiania, bedervet | tønner | 1 | |||||
| 46 | Gryn, hollandsk | skjepper | 1 | |||||
| 47 | Bokhvetegryn | skjepper | 1 | |||||
Priser er gitt i daler og skilling.