Sted: | Fritzøe |
År: | 1744 |
Type: | Provianttakst |
Valuta: | Riksdaler courant (1625 – 1813) |
Kilder: | Digitalarkivet |
Notat: |
Last ned som regneark.
Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | Januar | Mars | V.g. | Notat | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fra | Til | Fra | Til | Fra | Til | |||||||||||
1 | Rug | tønner | 1 | 2 | 16 | 2 | 16 | |||||||||
2 | Bygg | tønner | 1 | 1 | 88 | 2 | 1 | 92 | ||||||||
3 | Havre | tønner | 1 | 1 | 88 | 1 | 88 | |||||||||
4 | Malt | tønner | 1 | 1 | 88 | 2 | 1 | 92 | ||||||||
5 | Erter | tønner | 1 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||
6 | Bokhvetegryn | tønner | 1 | |||||||||||||
7 | Smør | tønner | 1 | 22 | 22 | 22 | ||||||||||
8 | Flesk | skippund | 1 | |||||||||||||
9 | Ost | skippund | 1 | 48 | 48 | |||||||||||
10 | Kjøtt, vesterlands | tønner | 1 | |||||||||||||
11 | Byggryn | skjepper | 1 | |||||||||||||
12 | Havre, hvit | tønner | 1 | 1 | 56 | 1 | 40 | 1 | 48 | |||||||
13 | Havre, sort | tønner | 1 | 1 | 24 | 1 | 24 | 1 | 24 | |||||||
14 | Salt, spansk | tønner | 1 | 4 | 4 | 4 | ||||||||||
15 | Salt, fransk | tønner | 1 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||
16 | Sild, beste kvalitet | tønner | 1 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||
17 | Sild, Christiania | tønner | 1 | 3 | 48 | 3 | 48 | 3 | 48 | |||||||
18 | Torsk | bismerpund | 1 | 36 | 36 | 36 | ||||||||||
19 | Humle | skålpund | 1 | 20 | 20 | 20 | ||||||||||
20 | Tobakk | skålpund | 1 | 16 | 16 | 16 | ||||||||||
21 | Ost | bismerpund | 1 | 48 | 48 | 48 | ||||||||||
22 | Rug, jydsk | tønner | 1 | 2 | 48 | 2 | 48 | |||||||||
23 | Rug, Sjællandsk | tønner | 1 | 2 | 8 | 2 | 8 |
Priser er gitt i daler og skilling.
V.g. – Vektet gjennomsnitt hvor hver pris er vektet likt med antall dager prisen gjelder for.