Sted: | Fritzøe |
År: | 1747 |
Type: | Provianttakst |
Valuta: | Riksdaler courant (1625 – 1813) |
Kilder: | Digitalarkivet |
Notat: |
Last ned som regneark.
Nr. | Handelsvare | Enhet | Mengde | April | Notat | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Fra | Til | |||||||
1 | Rug, jydsk | tønner | 1 | |||||
2 | Rug, Sjællandsk | tønner | 1 | |||||
3 | Malt | tønner | 1 | |||||
4 | Bygg | tønner | 1 | 2 | 24 | |||
5 | Havre | tønner | 1 | 1 | 16 | |||
6 | Erter | tønner | 1 | 3 | ||||
7 | Smør | tønner | 1 | 26 | ||||
8 | Flesk, røkt | bismerpund | 1 | 84 | ||||
9 | Salt, spansk | tønner | 1 | 3 | 48 | |||
10 | Salt, fransk | tønner | 1 | 2 | ||||
11 | Sild, kjøpmanns | tønner | 1 | 5 | 48 | |||
12 | Sild, Christiania | tønner | 1 | 3 | 48 | |||
13 | Torsk, tørr | bismerpund | 1 | |||||
14 | Sei | bismerpund | 1 | |||||
15 | Ost | bismerpund | 1 | 36 | ||||
16 | Humle | skålpund | 1 | 24 | ||||
17 | Tobakk | skålpund | 1 | 16 | ||||
18 | Hansker, gamle | par | 1 | 10 | ||||
19 | Støvler | par | 1 | 2 | ||||
20 | Torsk | bismerpund | 1 | 36 | ||||
21 | Sei, tørr | bismerpund | 1 | |||||
22 | Bokhvetegryn | tønner | 1 | |||||
23 | Kjøtt, vesterlands | tønner | 1 | |||||
24 | Byggryn | skjepper | 1 | |||||
25 | Havre, hvit | tønner | 1 | |||||
26 | Havre, sort | tønner | 1 | |||||
27 | Havre, gammel | tønner | 1 | |||||
28 | Sild, gammel og bedervet | tønner | 1 | |||||
29 | Kjøtt, røkt | bismerpund | 1 | 72 | ||||
30 | Rug | tønner | 1 | 3 | 48 |
Priser er gitt i daler og skilling.